Välkommen till
idylliska Höga Kusten!
 

Välkommen till Docksta Baren!

Docksta samhälle i Höga Kusten var i början av 50-talet en expanderande ort. Docksta Skofabrik och flera andra företag gick för "högtryck" och folk flyttade hit och fick arbete. Biltrafiken började komma igång. Det var då som Greta och Olle Wallinder fick idén att starta en barservering. Greta jobbade på "Nickos", matbutiken i samhället och Olle var byggnadssnickare. En del olyckskorpar började kraxa, men de skulle snart komma att tystna.

Priset för en portion köttbullar var på den tiden 1:30 och en kopp kaffe kostade 10 öre.

Allt rullade på i allt snabbare fart till i slutet av 60-talet. E4-an fick en ny sträckning nedanför samhället och Docksta Baren tappade 60% av försäljningen.

Vid samma tidpunkt planerade Texaco för en större bensinstation i norra utfarten av samhället. Olle, Greta och äldsta sonen Mats Wallinder var inte sena att etablera ett samarbete med bensinbolaget, så 1969-70 byggdes den nya Docksta Baren.

Sedan 1989 drivs baren och bensinstationen av yngste sonen i huset, Jan Åke Wallinder. Docksta Baren firar sitt 70-årsjubileum i år (2021) och är fortfarande lika populär.

Docksta Baren är omnämnd i Ted Ström's klassiker "VINTERSAGA. "Ett tradarfik i Docksta i motorvägens skugga". En av Jerry Williams största succéer.